• Μειωμένη τιμή

Θέατρο για παιδιά και… έξυπνους μεγάλους - Γιάννης Καλατζόπουλος

14,84 €
13,36 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Σ’ αυτό το βιβλίο:

Όρνιθες (Η χώρα των πουλιών)

Ειρήνη

Βάτραχοι

Έχω τη γνώμη ότι το Θέατρο θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ μαθητές και δασκάλους 

να κάνουν πιο ευχάριστη και διασκεδαστική (και κατά συνέπεια πιο αποδοτική) τη διαδικασία 

της μάθησης. 

Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί παιδαγωγοί σε όλο τον κόσμο προβληματίζονται, μήπως ο τρόπος μετάδοσης της γνώσης που εφαρμόζεται σήμερα σε όλες τις βαθμίδες (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πανεπιστήμια κλπ) δεν είναι ο καλύτερος. Παρατηρούν ότι όλα τα άλλα θηλαστικά, εκτός από τον άνθρωπο, παίρνουν τις απαραίτητες για την επιβίωσή τους γνώσεις και ικανότητες παίζοντας. Γ. Κ.

Μετά από το κείμενο κάθε θεατρικού έργου, στο Παράρτημα θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές (σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας) για το ανέβασμα της παράστασης στο σχολείο.

 ISBN: 978 618 5738 03 7

Σελ. 224

Διάσταση 14Χ21

 Ο Γιάννης Καλατζόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Από μικρός στον κινηματογράφο και στο θέατρο για παιδιά, έγινε γνωστός ως «παιδί-θαύμα». 

Στο θέατρο των ενηλίκων έπαιξε σημαντικούς ρόλους παιδιών, με δασκάλους και σκηνοθέτες τον Αλέξη Μινωτή, τον Κάρολο Κουν, τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, τον Ντίνο Δημόπουλο, την Κυρία Κατερίνα κ.ά. 

Τέλειωσε τη Δραματική Σχολή παράλληλα με το Γυμνάσιο, με δασκάλους τον Γρηγόρη Βαφιά, τον Ανδρέα Φιλιππίδη, τον Κώστα Μπάκα, την Ελένη Ζαφειρίου, την Βέρα Ζαβιτσιάνου, την Όλγα Τουρνάκη, τον Λάμπρο Κωστόπουλο. 

Τέλειωσε την Πάντειο (1973) και τη Νομική Αθηνών (1976). Παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας θεάτρου στην Accademia Nazionale d’ Arte Drammatica και θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο «La Sapienza» της Ρώμης (1985-87) με δασκάλους τους Άλντο Τριόμφο, Λούκα Ρονκόνι, Ντάριο Φο, Βιτόριο Γκάσμαν, Φερούτσο Μαρόττι, Μόνικα Βίτι κ.ά.

 Ως επαγγελματίας ηθοποιός εργάστηκε στους θιάσους Μυράτ - Ζουμπουλάκη, Μάνου Κατράκη, Έλλης Λαμπέτη, Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, Θέατρο Στοά του Θαν. Παπαγεωργίου, Θεατρική Σκηνή του Αντ. Αντωνίου, θίασο Γ. Κιμούλη, «Μυθωδία» (Σκαφίδας-Χανιωτάκης), «Αγγέλων Βήμα», θέατρο ΟΛΒΙΟ, στα ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Κρήτης, Λάρισας, Βέροιας, Κοζάνης, καθώς και σε πολλές ομάδες και συνεταιρικούς θιάσους (Θέατρο του Λαού, Ελεύθεροι Καλλιτέχνες, Θέατρο του Δρόμου, Θέατρο της Νιότης, Ομάδα Σύγχρονης Τέχνης κ.ά.). 

Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 80 παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, στα ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Ιωαννίνων, Κομοτηνής, Κέρκυρας, Καβάλας, Κοζάνης και Βέροιας, καθώς και σε πολλούς ιδιωτικούς ή συνεταιρικούς θιάσους. 1982-2005 διηύθυνε την Ομάδα Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο της οποίας λειτούργησε και η Παιδική Αυλαία. 

Διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΗ (1990-92), διευθυντής στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου (2003-2004), πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους και της Eπιτροπής του ΥΠΠΟ για τα Kρατικά Bραβεία παιδικού θεατρικού έργου.

Κυκλοφορούν τα βιβλία του Γιάννη Καλατζόπουλου:

«Τα ρούχα του βασιλιά» Θέατρο 

(Καστανιώτης).

«Γιαννάκης: το παιδί-θαύμα» Μυθιστόρημα 

(Καστανιώτης).

«Οδός Θεάτρου» Θεωρητικά σημειώματα 

(Αιγόκερως).

«Τι να σου πω, Σουλτάνα μου» Διηγήματα 

(Αιγόκερως).

«Θέατρο για παιδιά και... έξυπνους μεγάλους», 

1ος και 2ος τόμος (Φίλντισι).

«Αντ-Αντιγόνη», θέατρο (Αιγόκερως)

«Candelaio» του Τζορντάνο Μπρούνο 

(μετάφραση και σχολιασμός) (Αιγόκερως)