• Μειωμένη τιμή

Motherboard connected – Στέλλα Αρκέντη / Γεωργία Μπίρμπα

10,60 €
9,54 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Το θεατρικό έργο, με δύο πρόσωπα, “Motherboard connected” σχολιάζει ένα κοινωνικό φαινόμενο της εποχής, την εξάρτηση από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

ΜΗΤΕΡΑ: Ο Χρόνος σταματά γι’ αυτόν! Η κάθε μέρα του αρχίζει και τελειώνει μπροστά σε μια οθόνη. Κάθε φορά που αρχίζει να παίζει στον υπολογιστή, ο χρόνος της ζωής του γιού μου, λιγοστεύει. Εγώ του έδωσα ζωή κι αυτό του την παίρνει.

Μπορώ να μπω στο σώμα σου, μπορώ και καταλάβω πώς λειτουργεί ο οργανισμός σου, όταν παίζεις. Παίζεις και η χημεία του εγκέφαλου σου... αλλάζει!

ΓΙΟΣ: Λες, λες, λες... κι εγώ δεν ακούω τίποτα. Οι γονείς μου...! Ο ένας κρύβεται πίσω από τον άλλο. Πότε ο ένας, πότε ο άλλος μόνο να με διακόπτουν ξέρουν και μου τρώνε τον πολύτιμο χρόνο.

«Τι θα κερδίσεις απ’ το κολοπαίχνιδο; Θα το τερματίσεις και θ’ αρχίσεις άλλο κι άλλο... Ένας κύκλος χωρίς τέλος», λέει ο πατέρας.

«Απών από την ζωή», συμπληρώνει η μάνα μου.

Τι στεναχωριέστε; Δική μου είναι η ζωή και την κάνω ό,τι θέλω.

ISBN: 978 618 5456 61 0

Η Στέλλα Αρκέντη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου και στο Paris VIIΙ.

Έχει πλούσια δραστηριότητα ως σκηνοθέτης σεναριογράφος, παραγωγός στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Ταινίες: «Η Φόνισσα. Η Λογική γεννάει τέρατα». «Το Δάκρυ του Αετού», οpera-movie της Σωτηρίας Αδάμ. «Εγώ, ο Γιαννούλης Χαλεπάς». «Ένα Χρέος Παλιό».

Γύρισε ντοκιμαντέρ για τη διάδοση και διάσωση του ελληνικού πολιτισμού, σε συνεργασία με την συνθέτρια Σωτηρία Αδάμ και τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Λυκούργο Αγγελόπουλο.

Θέατρο: «Πέρσες» του Αισχύλου (Φεστιβάλ Aθηνών). «O Δίκρανος Nτίσνεϋ» του Φίλιπ Pίντλεϋ.

Θεατρικά έργα: «O Aριστόξενος και οι Oλυμπιακοί αγώνες», παιδικό θέατρο. «Το Δάκρυ του Αετού», libretto. «Το Χρονικό των δέκα Ημερών» της Αγάπης Μολυβιάτη-Βενέζη (διασκευή). «Τα Όνειρα στο Γ΄ Ράιχ» της Σαρλότ Μπέραντ (διασκευή).

Η Γεωργία Μπίρμπα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Ιατρική στην Μπολόνια.

Είναι πνευμονολόγος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην διευθύντρια του ΝΝΘΑ «Σωτηρία» με σημαντική επιστημονική και κοινωνική δραστηριότητα.

Τα τελευταία χρόνια παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής, αρχικά στο Κολέγιο Αθηνών και μετέπειτα στο Μικρό Πολυτεχνείο «Βιωματική γραφή», «Booklab - Μυθοπλασία», «Ποίηση» και δύο κύκλους σεμιναρίων «Αυτόματη Γραφή» με την Λίνα Νικολακοπούλου.

Έχει γράψει ένα «Ανθολόγιο» πάνω στο συνολικό έργο της Πηνελόπης Δέλτα.

Συμμετείχε στη συλλογική έκδοση «Επί λέξει, Η τάξη της Λίνας».

«Όαση» (ποιητική συλλογή), 2019.

«Τα χρόνια που με σφράγισαν, Φοιτήτρια στην Ιταλία 1972-1979», 2021.