• Μειωμένη τιμή

Ανθολόγιο θεατρικών μονολόγων Ξένοι συγγραφείς - Ειρήνη Κανακάκη

25,44 €
22,90 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Ενδελεχή και λεπτομερή χάρτη για φοιτητές-σπουδαστές δραματικών σχολών και θεατρόφιλους, επαγγελματίες του θεατρικού χώρου αλλά και ερευνητές, αποτελεί το Ανθολόγιο θεατρικών μονολόγων: Ξένοι συγγραφείς της Ειρήνης Κανακάκη. Η συγγραφέας επιδιώκει να στοιχειοθετήσει τη διαδρομή του θεάτρου από τη ρωμαϊκή περίοδο, τα μεσαιωνικά και τα νεότερα χρόνια έως τη σύγχρονη έκφανσή του σε Ευρώπη κι Αμερική κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο διαπιστώνει κανείς τη συνεπή ένταξη, κατά χρονολογική σειρά, μιας εισαγωγής γύρω από τα ιστορικά-καλλιτεχνικά-πολιτιστικά δεδομένα των αναφερομένων περιόδων. Επιπλέον, προσφέρονται τα βιογραφικά των συγγραφέων από τα έργα των οποίων επιλέχθηκαν οι μονόλογοι. Σε αυτά τα βιογραφικά σημειώματα καταγράφηκε, κατά το δυνατόν, η εργογραφία των συγγραφέων καθώς και τα ονόματα των μεταφραστών, που η εργασία τους έχει εκδοθεί και είναι προσβάσιμη στο αναγνωστικό κοινό. Ακολούθως η συγγραφέας καταλογογραφεί την ταυτότητα του κάθε έργου, το είδος του, τον αριθμό των πράξεων και των προσώπων που μετέχουν σε αυτό (συνολικά αλλά και κατά φύλο), και τέλος μια σύνοψη της υπόθεσής του. Έπονται οι μονόλογοι και τελικά παρέχονται σε σημειώσεις τα στοιχεία και των άλλων μεταφράσεων του ίδιου έργου που έχουν κυκλοφορήσει. Ο συγκεκριμένος τόμος αποτελεί εμπλουτισμένη-αναθεωρημένη μορφή της αρχικής έκδοσης, με τον ίδιο τίτλο, στη Δωδώνη, 2005.

Αριθμός σελίδων: 604

ISBN: 978-960-99267-1-3

Ημερομηνία έκδοσης: 6ος 2010

Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο

Διαστάσεις: 21x14

Αποκτήστε το τώρα με έκπτωση 20%.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Βιογραφικό

Η Ειρήνη Κανακάκη σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Παρακολούθησε θεατρικές σπουδές στο Atelier Υποκριτικής του Κέντρου Λαϊκού Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή Αθηνών (του Γ. Θεοδοσιάδη). Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση.

Εξέδωσε το θεατρικό έργο διασκευασμένο σε νουβέλα «Άσε με να καπνίσω το δάκρυ σου» (εκδόσεις «Πλέθρον», 1996).

Ασχολείται με την πρωτότυπη γραφή, τη διόρθωση, την επιμέλεια, τη μετάφραση κειμένων. Έχει εκδοθεί ήδη το έργο της Ἀνθολόγιο θεατρικών Μονολόγων –Ξένοι συγγραφείς’ και πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει το ‘Ανθολόγιο Μονολόγων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων’.

Τo 2008 η «Πορφύρα» εξέδωσε την πολιτική παρωδία της «7 Συγγραφείς κάνουν βαρελάκια στους τάφους τους». 

Το 2010 εγκρίθηκε η εκπόνηση διδακτορικής της διατριβής στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.