• Μειωμένη τιμή

Μονόπρακτα - Νικόλαος Λάσκαρης

12,72 €
11,45 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Η προσήλωση μας στο παρόν και η έγνοια μας για το μέλλον του θεάτρου και των δημιουργών του δεν πρέπει να μας αποστρέφει από το παρελθόν, ιδιαίτερα από τον κοσμογονικό 19ο αιώνα στη διάρκεια του οποίου συναντάμε όλες τις σπουδαίες αφετηρίες που συνθέτουν τη σημερινή  θεατρική μας πραγματικότητα. 

Ίσως, να είναι νομοτελειακό το φαινόμενο πως οι πρωτοπορίες των αρχικών και των μεταγενέστερων δεκαετιών του προπερασμένου αιώνα, είναι ξεχασμένες σήμερα και οι πρωτομάστορες, οι σκαπανείς που άνοιξαν τους δρόμους σε όλες τις κατευθύνσεις έχουν ωχριάσει. 

Ο 19ος αιώνας είναι η κοιτίδα του θεάτρου μας, η καταγωγή και ο μητρικός μας τόπος. 

Οι άνθρωποι εκείνοι, που τα ονόματα και το έργο τους λίγοι από μας μισοξέρουμε, είναι αυτοί που θεμελίωσαν το θέατρό μας, αυτό το θέατρο που σήμερα παρακολουθούμε, υπηρετούμε και απολαμβάνουμε. 

Αριθμός σελίδων: 156

ISBN: 978-618-5101-62-6

Ημερομηνία έκδοσης: Καλοκαίρι 2018

Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο 

Διαστάσεις: 14Χ21

Βιογραφικό

(1868-1945) Θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής γαλλικών θεατρικών έργων, αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά, θεατρικός κριτικός και επιμελητής θεατρικών εκδόσεων, και κυρίως, ιστορικός του νεοελληνικού θεάτρου.

Ο Ν. Λάσκαρης ανέπτυξε μια πλούσια δραστηριότητα σε όλους τους τομείς που αφορούν το θέατρο. Εκτός από τις παραπάνω ιδιότητες υπήρξε καθηγητής της Ιστορίας του Θεάτρου, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του προδρόμου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Ένωσης θεατρικών συγγραφέων. Υπήρξε μέλος του Βασιλικού θεάτρου, μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού θεάτρου, και λίγο πριν το τέλος του, διευθυντής του Εθνικού θεάτρου.