• Μειωμένη τιμή

Θεατρικά - Γιώργος Χατζηδάκης

14,84 €
13,36 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Τα τρία έργα που περιλαμβάνονται σ’ αυτό το βιβλίο αντλούν τα θέματά τους από τους μεγάλους κοσμογονικούς μύθος που θεμελιώνουν τον δυτικό πολιτισμό. Τα δεδομένα τους δεν προέρχονται μόνο από τις προφορικές παραδόσεις μα είναι αποτέλεσμα διασταυρωμένων μαρτυριών. Έχει νόημα, ωστόσο, να υπογραμμιστεί πως τόσο «Η Αρπαγή της Ευρώπης», μύθος κεντρικός όσο και ο «Τάλως», που συνδέεται απόλυτα με το πρώτο έργο είναι ακρογωνιαίοι λίθοι της κρητικής προϊστορίας, μύθοι αρχετυπικοί, αντίθετα η «Φρονίμη», αναφέρεται σε καταγραφή ιστορικού συγγραφέα διατηρώντας αρκετά μυθολογικά χαρακτηριστικά. 

Ο κύκλος των έργων μου, που εμπνέονται από την Κρήτη, συμπληρώνεται από τέσσερα ακόμα έργα γραμμένα κι αυτά σε δεκαπεντασύλλαβο ανομοιοκατάληκτο. Είναι τα έργα «Χορτάτσης και Εργίνα», «Αλοΐδες» «Ο Ψηλορείτης τραγουδάει τους μύθους του» και «Πες μας τι είδες, ουρανέ», ένα έργο για το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.

Όλα τα παραπάνω έργα μου έχουν γνωρίσει τη σκηνική τους δικαίωση σε επανειλημμένες παραγωγές. Στις προθέσεις μου είναι, σύντομα, ο κύκλος των αναφορών στις κρητικές μυθολογικές πηγές να συμπληρωθεί μ’ έναν ακόμη τόμο. Ίσως και μ’ ένα ακόμη έργο για τον «Ιδομενέα», τον μεγάλο βασιλιά της Κρήτης που όμως δεν έχει γραφτεί ακόμα.

Γιώργος Χατζηδάκης

Αριθμός σελίδων: 172

ISBN: 978-618-5101-57-2

Ημερομηνία έκδοσης: Απρίλιος 2018

Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο

Διαστάσεις: 14Χ21