• Μειωμένη τιμή

Θρυαλλίδα - Χρύσα Στεφάτου

9,54 €
8,59 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
ΠοσότηταΑπό το  πρώτο – δεύτερο κείμενο της Χρύσας Στεφάτου που έφτασε σε εμένα ένιωσα πως αυτό που έχει να πει είναι πυκνό, καθαρό ταυτόχρονα και ολόκληρο.

Στον λόγο της Χρύσας  βρήκα αιτίες  και κίνητρα, βρήκα αφορμές για να πάω τις σημασίες πιο κάτω. Η περιεκτικότητα κάθε μιας από τις μεστές φράσεις που συνθέτουν έναν μικρούτσικο αλλά ολόκληρο ποιητικό κόσμο μέσα σε κάθε της ποίημα με αφορά πιο πολύ από το ειδικό βάρος. Ο λόγος της έχει την συνέπεια εκείνου του ανθρώπου που όσο αιρετικά κι αν έχει ζήσει, σεβάστηκε τη ζωή του, αγάπησε και αγαπήθηκε, στάθηκε ψηλά στα δύσκολα κι όταν γονάτισε, μάτωσε και μετά επούλωσε ήσυχα τις πληγές του. Δεν κομπορρημονεί και δεν καμώνεται. Δεν πελαγοδρομεί και δεν παρασύρεται. Μετράει.

Πρώτα από όλα μετράει τη σχέση της με τον αναγνώστη. Η  Χρύσα είναι μια αληθινή συγ-γραφέας, γιατί γράφει μαζί με τον αναγνώστη της, τον λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν της, επείγεται να τον συγκινήσει, να τον δεσμεύσει στα γραπτά της, να τον εκφράσει. Για μένα αυτό το ήθος την βάζει στην πρώτη γραμμή. Δεν ξέρω αν αύριο συνεχίσει να γράφει ποίηση ή στραφεί σε είδη και φόρμες που την αφορούν νομίζω εξ ίσου. Ξέρω μόνο πως η συναίσθηση της οικονομίας μαζί με την ξεκάθαρη πρόθεση να μην αφήσει κανέναν έξω από τον λόγο της, να κρατήσει έτσι ανοιχτές αυτές τις πόρτες ώστε να μην χαθεί ο λόγος που το κάνει, αλλά να αναδειχτεί σε πράξη υψηλού ήθους, μας τιμά σαν αναγνώστες.

Θράσος Καμινάκης

Σκηνοθέτης
Ιδρυτής του Μικρού Πολυτεχνείου

Αριθμός σελίδων: 74

Ημερομηνία έκδοσης: Δεκέμβριος 2018  

Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο

Διαστάσεις: 12χ17

ISBN: 978-618-5101-80-0

Βιογραφικό

Η Χρύσα Στεφάτου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16.1.1968. Είναι κόρη της Τούλας Αράπη και του Κώστα Στεφάτου. Αποφοίτησε  από  τη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου   Αθηνών το 1991 . Σπούδασε κινηματογραφική σκηνοθεσία  στη σχολή της Ευγενίας Χατζίκου και τηλεοπτική σκηνοθεσία στα εργαστήρια σπουδών του Αntenna. Παρακολούθησε μαθήματα παραγωγής ραδιοφωνικών εκπομπών στο Μικρό Πολυτεχνείο. Εργάστηκε παραδίδοντας φροντιστηριακά μαθήματα στα Φιλολογικά.  Ζει και εργάζεται στον Πειραιά ως καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης