• Μειωμένη τιμή

Καφές και τσιγάρα Café y cigarros - Τζούτζη Μαντζουράνη

10,60 €
9,54 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Ποιητική συλλογή

Τα ποιήματα της Τζούτζης Μαντζουράνη τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δεύτερη ποιητική συλλογή της ‘Καφές και τσιγάρα’ κυκλοφόρησαν σε μια δίγλωσση έκδοση Café y cigarros , ελληνικά και ισπανικά. 

Τα ποιήματα της συλλογής είναι εικόνες μεγάλης ευαισθησίας, στιγμές έρωτα, κραυγές χωρισμού, αποχωρισμού, ερωτικής εγκατάλειψης. Στιγμές που η ποιήτρια ξεχωρίζει και μας προτρέπει να τις παρατηρήσουμε σε διαφορετικές ανά περίπτωση διαστάσεις τους. Ώρες απολογισμού που φέρνει η εμπειρία.   

 

«Αγάπησα ανθρώπους που με πρόδωσαν 

και πρόδωσα τους ανθρώπους 

που με αγάπησαν. 

Αυτοί που με πρόδωσαν, 

ήταν τελικά, πιο πολλοί. 

Άρα, 

έχω αγαπήσει στη ζωή μου, 

περισσότερο από ό,τι έχω αγαπηθεί...» 

«Στο ποιητικό σύμπαν της Τζούτζης Μαντζουράνη τα πάντα κρύβονται μέσα στην ανεπαίσθητη λεπτομέρεια» έγραψε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελένη Γκίκα.

«Χρησιμοποιούμε κάθε βράδυ 

ξένα κορμιά, σαν γομολάστιχα, 

για να σβήνουμε 

ο ένας το κορμί του άλλου 

από πάνω μας. 

Μόνο που, 

κάθε φορά, η γομολάστιχα ξεφεύγει 

και λίγο παραπάνω... 

και σβήνει μαζί 

και ένα κομμάτι του εαυτού μας.» 

Στα 50 ποιήματα της συλλογής ‘Καφές και τσιγάρα’ τον πρώτο λόγο έχει ο έρωτας, κι ακολουθούν ο χωρισμός, ο φόβος, η εγκατάλειψη, η μοναξιά, η συνειδητοποίηση.  

«Πλησιάζεις το παράθυρό μου 

με το χέρι σου 

δειλά προτεταμένο. 

Μη μου ζητάς ελεημοσύνη, ρε φίλε, 

μόνο απελπισία έχω πια 

να σου δώσω.»

Αριθμός σελίδων: 120

ISBN: 978-618-5101-03-9

Ημερομηνία έκδοσης: Δεκέμβριος 2014

Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο

Διαστάσεις: 14Χ21

Βιογραφικό

Η Τζούτζη Μαντζουράνη γεννήθηκε το 1959 και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στις ΗΠΑ, περισσότερο για να πάρει την «εμπειρία» της χώρας, παρά για τις σπουδές, αυτές καθαυτές.

Τελειώνοντας με τις υποχρεώσεις των σχολείων και των σπουδών, που η κοινωνία της επέβαλε, άρχισε να ασχολείται προσωπικά με τη μόρφωσή της, μελετώντας τη «ζωή», με διάφορους κύκλους σπουδών, όπως γάμοι, διαζύγια, επαγγελματική καταξίωση, εργασία σε περιοδικά και εφημερίδες κλπ.

Το 2007, θεωρώντας ότι είχε πλέον εκτίσει την «ποινή» της απέναντι στην κοινωνία, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μπλογκ, το «Cat on a hot tin roof» http://pitsiloti.blogspot.com μέσα από το οποίο άρχισε να εκφράζεται, όπως αυτή ήθελε, και για όσα πραγματικά την ενδιέφεραν. 

Παιδιά αυτού του μπλογκ, το οποίο συνεχίζει πάντα να είναι ενεργό, είναι οι δύο ποιητικές συλλογές που έχουν εκδοθεί (24 γράμματα, Καφές και τσιγάρα), μία τρίτη  υπό έκδοση, καθώς και μία συλλογή από πεζά κείμενα υπό μορφή ερωτικών επιστολών (Μ’ ακούς; Γράμματα σε έναν φανταστικό εραστή).

Και η ζωή συνεχίζεται...

FACEBOOK: Tzoutzi Mantzourani 

BLOG: Cat on a hot tin roof. http://pitsiloti.blogspot.com 

EMAIL: tzoutzi@gmail.com