• Μειωμένη τιμή

Αναζητώντας ελπίδα - Βασιλική Αλαφογιάννη

13,78 €
12,40 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Ένα ταξίδι στα Ιεροσόλυμα και το όρος Σινά καταγεγραμμένο ημερολογιακά με φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις σε εκκλησίες και παρεκκλήσια των Αγίων Τόπων. Η ανάβαση στον Γολγοθά μιας μάνας η οποία αναζητά παρηγοριά. 

Αναζητά να δώσει νόημα σε αυτό που δεν χωρά ανθρώπου νους, που ανατρέπει τη φυσική τάξη των πραγμάτων. Αυτή του θανάτου του παιδιού της.

«Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι, μετά την έκρηξη, τον χαλασμό που σάρωσε τη ζωή μας κι έφερε τα πάνω κάτω, γιατί πώς αλλιώς μπορείς να περιγράψεις αυτό που σου συμβαίνει, όταν χάνεις το παιδί σου; 

Τσακισμένη στο έρεβος, χαμένη μέσα στα δαιδαλώδη μονοπάτια του μυαλού μου, τρεκλίζοντας από πόνο, άντλησα δύναμη και προσευχήθηκα πολλές φορές να βρούμε το κουράγιο να κάνουμε αυτό το ταξίδι στους Αγίους Τόπους, γυρεύοντας απάγκιο, καταλαγή, μήπως και καταφέρουμε να μερώσουμε την ύπαρξή μας. 

Καταδύθηκα στα πιο δύσβατα τοπία του βαθύτερου είναι μου, γυρεύοντας εναγωνίως απαντήσεις, μέσα από συνταρακτικές σιωπές, ζώντας ερημικά μέσα στον κόσμο, ελπίζοντας να Σε συναντήσω. 

Βίωσα την απόλυτη συντριβή, όταν εγώ το τίποτα παρακαλούσα Εσένα που είσαι τα πάντα, ελπίζοντας να γίνει το θαύμα και να σωθεί το παιδί μου. 

Μέσα από τη μετωπική σύγκρουση με τον θάνατο κατάλαβα πως θαύμα δεν είναι να σωθείς αλλά να μάθεις να αλλάζεις, για¬τί τίποτα δεν είναι σταθερό και μόνιμο στη ζωή μας, όλα μετα¬βάλλονται κι υπόκεινται, διαρκώς, σε μια κατάσταση εντροπίας, σαν τα νερά του ποταμού που ποτέ δεν είναι τα ίδια.»

Αριθμός σελίδων: 164

ISBN: 978-618-5101-63-3

Ημερομηνία έκδοσης:  Ιούνιος 2018

Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο 

Διαστάσεις: 14Χ21

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στον Παύλο Βοιωτίας και ζω στη Λιβαδειά.

Είμαι παντρεμένη, μητέρα δύο γιων.

Αυτό το βιβλίο γράφτηκε σαν μια κατάθεση ψυχής στη μνήμη του παιδιού μου, του Ηλία