• Μειωμένη τιμή

Ο Λευκάτας, η Φαγιουμάτα και οι 888 Νάνοι – Κωστής Α. Μακρής

14,84 €
13,36 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Γίνεται τα παιδιά δύο οικογενειών που εχθρεύονται θανάσιμα η μία την άλλη να ερωτευτούν μεταξύ τους, να αγαπηθούν και να καταφέρουν να ευτυχήσουν;

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο διάσημο έργο του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» δίνει ένα θλιβερό όσο και τραγικό τέλος σε έναν ανάλογο έρωτα και αρνητική απάντηση στο ερώτημά μας.

Γίνεται άνθρωποι που έχουν διωχθεί, βασανιστεί, ταλαιπωρηθεί, ταπεινωθεί από άλλους ανθρώπους, να ζήσουν αρμονικά με τους πριν από λίγα χρόνια διώκτες και βασανιστές τους;

Η πρόσφατη Ιστορία μας δίνει πολλά παραδείγματα για το πόσο δύσκολο είναι αυτό• μας λέει όμως ότι μπορεί και να συμβεί.

Γίνονται πόλεμοι και δίνονται σκληρές μάχες χωρίς κανέναν νεκρό;

Γίνεται αυτοί που έφταιξαν να αλλάξουν αλλά κι εκείνοι που δεν έφταιξαν να αλλάξουν επίσης για το καλό όλων;

Μπορούν οι άνθρωποι να θυμούνται τι πρέπει να ξεχάσουν και να ξεχνούν αυτά που δεν πρέπει να θυμούνται, για να γίνει καλύτερη η ζωή για όλους;

Αυτά γίνονται μόνο στα παραμύθια και στα μυθιστορήματα, όπου βάζουν το χεράκι τους -ή τη φτερούγα τους- ξωτικά, νεράιδες, μαγικά πουλιά, σοφοί άνθρωποι και οι συγγραφείς, που γράφουν ό,τι θέλουν; 

Ή μήπως και στην πραγματική ζωή έχουμε παραδείγματα όπου η αγάπη, η συγχώρεση και η λογική νικούν κάθε κακό;

Βιογραφικό:

Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα. 

Μέχρι σήμερα έχω βιοποριστεί ως ζωγράφος, εικονογράφος, γραφίστας, κειμενογράφος, διαφημιστής, συγγραφέας και ερασιτέχνης ξυλουργός.  

Από το 2006 γράφω διηγήματα, παραμύθια, μυθιστορήματα και άλλα κείμενα.

Το 2010 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ το πρώτο νεανικό παιδικό μυθιστόρημά μου, με τίτλο «Ο Πιοζ Νάμε και οι πέντε γάτες» (έπαινος Κύκλου του Ελλ. Παιδικού Βιβλίου για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα 2011, short list του περιοδικού Διαβάζω για νεανική λογοτεχνία 2011, short list για το Κρατικό Βραβείο 2012). 

Το δεύτερο βιβλίο μου, «Η Εβίτα που νίκησε τα Αποθαρρύνια», με εξώφυλλο και εικόνες δικές μου, εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Πατάκη και κυκλοφορεί από τον Ιούνιο του 2015. 

Τον Μάρτιο του 2016 ήταν υποψήφιο για το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού παιδικού Βιβλίου/Ελλ. Τμήμα της ΙΒΒΥ, για βιβλίο μικρής φόρμας για παιδιά.

Είμαι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Ελλ. Τμήμα της ΙΒΒΥ, από το 2009.

Γραπτά μου έχουν δημοσιευτεί και δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά όπως το iporta.gr, το readmagazine.gr και σε άλλους τόπους (sites, blogs) του διαδικτύου. 

Blog: https://kostismakris.wordpress.com/ 

Email: kostimakris@gmail.com