• Μειωμένη τιμή

Τίποτα δεν πάει χαμένο Συνταγές για οικονομικά μαγειρέματα - Μάρθα Συριανάκη

14,00 €
12,60 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Δεν είναι ένα ακόμη βιβλίο με συνταγές, αλλά η έξυπνη λύση που στις μέρες μας, με δεδομένη την οικονομική κρίση, θα βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρήματα και θα μας αποζημιώσει με την απόλαυση ενός πρωτότυπου γεύματος κι όχι ενός ξαναζεσταμένου φαγητού. Φανταστήκατε ποτέ τι θα μπορούσαμε να μαγειρέψουμε με αυτά που μας περίσσεψαν την προηγούμενη ημέρα; Λίγος χρόνος χρειάζεται, υλικά από τα συνήθως υπάρχοντα στο ψυγείο ή στο ντουλάπι, καλή διάθεση, για να δημιουργηθεί ένα καινούργιο πιάτο. Τίποτα δεν πάει χαμένο! Από το χτεσινό περίσσευμα μπορούμε να επινοήσουμε καινούργιες γεύσεις και νόστιμα πιάτα, με την προσθήκη λίγων μόνο υλικών και κάποιων μυρωδικών. Από κρέας ή ψάρι γίνονται γευστικές πίτες, κροκέτες, τάρτες... Από λαχανικά, όσπρια και ζυμαρικά μπορούμε να φτιάξουμε κροκέτες, ορεκτικά... Η φαντασία και η γεύση είναι εντελώς προσωπική υπόθεση. Από οποιοδήποτε φαγητό μας έχει περισσέψει, με σάλτσες όλων των ειδών άσπρες ή κόκκινες, μπορούμε να φτιάξουμε ομελέτες, τάρτες, πίτες κ.α. Έτσι θα δημιουργήσουμε διαφορετικές γευστικές νότες και θα ετοιμάσουμε πιάτα που έχοντας γαστρονομικό άλλοθι θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους με καινούργιο πρόσωπο. Οι παλιές νοικοκυρές δύσκολα πετούσαν το φαγητό, που είχε περισσέψει. Τυχαία λέτε προέκυψαν οι πάμπολλες πίτες που τόσο στην Ήπειρο όσο και στην Πελοπόννησο, αλλά και στη Μακεδονία ευδοκιμούσαν επί χρόνια; Καθ' ένας μας αντιμετωπίζει πλέον στην καθημερινότητά του το πρόβλημα: Πώς θα μειώσει τα έξοδα για το φαγητό, τώρα μάλιστα που οι καιροί το... επιβάλλουν. Κρίμα να γίνεται αγγαρεία το καθημερινό μας γεύμα! Το φαγητό ανήκει στις ελάχιστες αδιαφιλονίκητες απολαύσεις μας. Λίγη φαντασία χρειάζεται κι εκείνη η μαγική ώρα στο τραπέζι θα ξαναποκτήσει την αξία της. Διότι: Το φαγητό είναι απόλαυση. Η μαγειρική είναι φαντασία και δημιουργία.

Αριθμός σελίδων: 230

Χορηγός έκδοσης: ΕΛΑΪΣ- Unilever

ISBN: 960-99677-0-1

Ημερομηνία έκδοσης: 12ος 2010

Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο

Διαστάσεις: 20x15

Βιογραφικό

Η προϋπηρεσία μου ως αεροσυνοδός και η ευκαιρία που μου έδωσε το επάγγελμά μου να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο, μαζί με την καλή γνώση ξένων γλωσσών που είχα ήταν οι αιτίες που, όταν συνταξιοδοτήθηκα, συνέχισα τα ταξίδια όμως πλέον … γευστικά. Μου άρεσε να μαθαίνω τις συνταγές και τις ιδιαιτερότητες στη μαγειρική τέχνη κάθε χώρας που επισκεπτόμουν κι αυτό αξιοποίησα στη συνέχεια.

Πριν λίγα χρόνια εκδόθηκε από τις εκδόσεις 'Ακρίτας' το πρώτο βιβλίο μου 'Νοστιμιές με πάθος'. Στη συνέχεια συνεργάστηκα με την εφημερίδα 'Αδέσμευτος' και στο Κυριακάτικο φύλλο της ταξίδευα τους αναγνώστες μου σε κάθε γωνιά της γης παρουσιάζοντάς τους πιάτα και συνήθειες λαών.

Η οικονομική κρίση μου θύμισε τις Πέμπτες στο πατρικό μου σπίτι, όταν η γιαγιά από όσα είχαν μείνει στο ψυγείο τις προηγούμενες μέρες 'σκάρωνε' καινούργια 

πεντανόστιμα πιάτα. Από αυτές τις αναμνήσεις και την εμπειρία των left overs που είχα ζήσει έντονα στα ταξίδια μου στην Αμερική προέκυψε το βιβλίο μου 'Τίποτα δεν πάει χαμένο-Συνταγές για οικονομικά γεύματα' που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις 'Φίλντισι'.

Κι επειδή οι δύσκολες μέρες δεν έχουν περάσει ακόμη αυτή τη στιγμή δουλεύω πάνω στην επόμενη έκδοση με θέμα: Πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων και να αποθηκεύσουμε για πολύ καιρό τρόφιμα.'

Άλλωστε, το πόσο ενδιαφέρον είναι αυτό το θέμα για τον κόσμο το διαπίστωσα και στη διάρκεια των ραδιοφωνικών εκπομπών που έκανα στο web radio www.atticanews.gr. Οι ακροατές μου κάθε Δευτέρα πρωί 10-12μ. ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για πρακτικές λύσεις για να 'σώσουν' κάποια τρόφιμα πριν λήξουν κι αναγκαστικά πεταχτούν. Από την τρίτη κιόλας εκπομπή τουλάχιστον 1.500 ακροατές που κάποιες φορές έφταναν τις 4.000 από όλη την Ελλάδα με ρωτούσαν σχετικά.

Παράλληλα δραστηριοποιούμε στον διευρυμένο Δήμο Σαρωνικού, όπου έχω εκλεγεί στη Δημοτική αρχή και ασχολούμαι κυρίως με θέματα πολιτισμού.