• Μειωμένη τιμή

Συμβουλευτική πένθους - Νάνσυ Ψημενάτου

15,90 €
14,31 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της συμβούλου ψυχικής υγείας, συγγραφέως και επόπτριας Νάνσυς Ψημενάτου με τίτλο «Συμβουλευτική πένθους, Οδηγός για επαγγελματίες».

Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο χρήσιμο για τον επαγγελματία ψυχικής υγείας, το οποίο είναι χωρισμένο σε ενότητες, που περιλαμβάνουν θεωρίες που αφορούν το πένθος, ενώ ταυτόχρονα ο αναγνώστης καλείται να απαντήσει σε προσωπικά ερωτήματα. 

Δημιουργήθηκε για να αποτελέσει τον χρηστικό οδηγό, που έλειπε για όλες τις ομάδες των επαγγελματιών  ή των εθελοντών που ασχολούνται με το θέμα αυτό.

Αναφέρει η συγγραφέας στο εισαγωγικό της σημείωμα: «Το πένθος και τον θρήνο μπορούμε να τα προσεγγίσουμε κυρίως βιωματικά και γι’ αυτό απαιτείται η κατάδυση εντός μας. Έτσι ο αναγνώστης θα συναντήσει διαβάζοντάς το προσωπικές ασκήσεις, που θα τον βοηθήσουν να ανακαλύψει ή και να βρεθεί αντιμέτωπος με δικές του –δυσλειτουργικές  πολλές φορές– απόψεις, βαθύτερες  πεποιθήσεις ή στάσεις,  για τις οποίες θα πρέπει να αποφασίσει εάν και πώς θα τις διαχειριστεί. Δικά μας σχόλια αναφορικά με τα θέματα που οι ασκήσεις προσεγγίζουν υπάρχουν στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του βιβλίου».

    Από τον Πρόλογό της η Ευγενία Γεωργαντά, Psy.D., ECP Ψυχολογος, Ψυχοθεραπεύτρια: «Κάθε απώλεια μας οδηγεί επίσης στην επαναδιαπραγμάτευση του νοήματος και της κοσμοαντίληψής μας. Ανάλογα με το μέγεθος της απώλειας όλος ο κόσμος μας μπορεί να καταρρεύσει και να χρειαστεί να επαναξιολογήσουμε βασικές μας αξίες και πεποιθήσεις. Βέβαια, κάθε κρίση μας παρουσιάζει έναν κίνδυνο και μια ευκαιρία. Τον κίνδυνο της ψυχικής κατάρρευσης του ανθρώπου που θρηνεί καλείται να αντιμετωπίσει ο ειδικός της ψυχικής υγείας που δουλεύει στο χώρο του πένθους και της απώλειας. Η σωστή του προετοιμασία είναι υψίστης σημασίας». 

      Και ο Επαμεινώνδας Λουράντος, Ψυχοθεραπευτής εφήβων & ενηλίκων, Σύμβουλος ανθρώπινων συστημάτων σημειώνει: «Μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένες αντιλήψεις αλλά και μια μεγάλη εμπειρία από το πεδίο, η Νάνσυ Ψημενάτου οργανώνει σημαντικά τη γνώση των τελευταίων δεκαετιών και βοηθά τον αναγνώστη μέσα από την εμπειρία του προσωπικού του αναστοχασμού να αναπτύξει έναν εσωτερικό διάλογο και τελικά να βιώσει το κείμενο, όχι απλά να το διαβάσει και να το αντιληφθεί εγκεφαλικά».

   Την έκδοση ολοκληρώνει προτεινόμενη βιβλιογραφία και αρθρογραφία γύρω από το πένθος.

ISBN: 978-618-5456-64-1

Σελ.154

Βιογραφικό:

Η Νάνσυ Ψημενάτου είναι συνθετική θεραπεύτρια, συγγραφέας, επόπτρια συμβούλων και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Μαθήματα Ζωής. Μετά την  αποφοίτησή της από το ελληνικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε πρόγραμμα σπουδών στην Ψυχολογία, ακολούθησε τη Συμβουλευτική (CPCAB). 

Συνέχισε τις σπουδές της σε θέματα που αφορούν στη συμβουλευτική πένθους και τη θεραπεία Gestalt (Stonebridge College). Ολοκλήρωσε το B.A της στη Συνθετική θεραπεία (Middlesex University) και το πρόγραμμα εποπτείας συμβούλων ψυχικής υγείας (COSCA). 

Έχει γράψει τα βιβλία: «Πένθος, το Ταξίδι στη Χώρα του Παράδοξου (κυκλοφορεί η 2η συμπληρωμένη έκδοση), «Ημερολόγιο διαχείρισης απώλειας, 365 + 1 ημέρες χωρίς…».

Έχει συντονίσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και εκπαιδευτικούς με θέμα τη διαχείριση της απώλειας και το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης. 

Στην ιδιωτική πρακτική της,  μεταξύ των άλλων, συντονίζει ομάδες γυναικών με σκοπό την ενδυνάμωσή τους. 

Το πιο πρόσφατο project με το οποίο ασχολείται είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την εμμηνόπαυση: των γυναικών, των οικογενειών τους αλλά και των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των εταιρειών που βρίσκονται δίπλα στις γυναίκες αυτή τη σημαντική περίοδο της ζωής τους.  

Η διαδικτυακή σελίδα του project είναι www.menopause.gr