• Μειωμένη τιμή

Ο Κήπος με τα Μπονζάι - Συλλογή κειμένων

12,72 €
11,45 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Συλλογή κειμένων μικρής φόρμας (Μπονζάι) νέων Ελλήνων λογοτεχνών, που διδάχθηκαν την τεχνική στο Μικρό Πολυτεχνείο. 

«Το αφήγημα Μπονζάι αποτελεί ένα εξαιρετικά δημιουργικό πεδίο πειραματισμού, όπου μέσα από τους κλασικούς δρόμους της Δημιουργικής Γραφής, μπορεί κάποιος να ασκηθεί σε πάμπολλες εκφάνσεις του γραπτού λόγου.

Οι Κώδικες Μυθοπλασίας που εφαρμόζονται στο αφήγημα Μπονζάι έχουν πολύ ενδιαφέρον για κάθε νέο συγγραφέα. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε Μικρές Φόρμες της ελεύθερης αφήγησης αλλά και της ποιητικής γραφής σε έμμετρο ή όχι λόγο.

Στο Εργαστήριο αυτό του Μικρού Πολυτεχνείου εξετάσαμε πώς δουλεύουμε κείμενα σε μικρό «καμβά», ώστε να είναι ολοκληρωμένα, σε σχέση με τον τρόπο λογοτεχνικής προσέγγισης όσο και με τη στυλιστική φόρμα τους αλλά και το πώς χειριζόμαστε τα «υλικά» μας, όπως ο χρόνος, ο χώρος, η πλοκή, ο κεντρικός ήρωας και οι “καταλυτικοί ρόλοι”, το σασπένς και η ανατροπή του μύθου, η κρίσιμη στιγμή της ιστορίας, η τέχνη του ιαπωνικού χάικου, το παραμυθοτράγουδο κλπ»

Την έκδοση προλογίζει ο Θράσος Καμινάκης, ως διδάσκων στο Μικρό Πολυτεχνείο, αναλύοντας την τεχνική των κειμένων, ενώ παράλληλα παρουσιάζει τους συγγράφοντες-ουσες στο αναγνωστικό κοινό.

Συμμετέχουν με Μπονζάι αφηγήματά τους:

Φωτεινή Αποστολοπούλου, Χριστίνα Βαρβέρη, Ιωάννα Βράκα, Καρίνα Γκέρτσου,

 Μιχάλης Γκιάτης, Δημήτρης Δεριζιώτης, Χαρά Δημητράκου, Πάνος Δρακόπουλος, 

Χριστίνα Ιωάννου, Έλλη Κακούρη, Σοφία Καραγιαννοπούλου, Λαμπρινή Κόχιλα, 

Στέργιος Κωνσταντζίκης, Κωνσταντίνος Μίχος, Κωνσταντίνα Παπαλουκά, 

Ματίνα Σταθάκη, Χρύσα Στεφάτου, Αλίνα Τριανταφύλλου, Μαρία Χουσάκου, 

Ειρήνη Ψαρρά.

Το βιβλίο κλείνει με το κείμενο του (επίσης διδάσκοντος στο Μικρό Πολυτεχνείο) Φώτη Βλαστού «Κλείνοντας την πόρτα του ξύλινου φράχτη».

ISBN: 978-618-5101-89-3

σελ. 270

Διάσταση: 12Χ17