• Μειωμένη τιμή

365+1. Ημερολόγιο διαχείρισης απώλειας - Νάνσυ Ψημενάτου

12,72 €
11,45 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

 Αυτό το ημερολόγιο ευελπιστεί και επιθυμεί να σε συνοδεύσει σε αυτό που σου συμβαίνει. Είναι ένα ιδιαίτερο ημερολόγιο που θα προσπαθήσει να ρίξει φως στο σκοτάδι να σου συμπαρασταθεί στις δύσκολες μέρες που περνάς αυτό τον καιρό. Θα σε παροτρύνει να μιλάς, να γράφεις γι’ αυτά που συμβαίνουν μέσα σου, ενώ γνωρίζει ότι όλο σου το είναι θα θέλει να τυλιχτεί στην σιωπή. Θα σε ενθαρρύνει να αναλάβεις ενεργητικά τη διαδικασία του πένθους και να πας ενάντια στον παθητικό τρόπο που συνήθως επιζητούν οι γύρω σου. 

Σκοπός του είναι να σε οδηγήσει ώστε να διαχειριστείς με τον καλύτερο δυνατό και ασφαλή τρόπο την απώλειά σου. 

Οι σημερινοί άγραφοι κοινωνικοί κανόνες που ισχύουν για το πένθος περιλαμβάνουν κάποιες εντολές προς τους ανθρώπους που πενθούν. Ο πρώτος κανόνας είναι «μην αισθάνεσαι άσχημα».  Ο  δεύτερος κανόνας είναι «αντικατάστησε την απώλειά σου γρήγορα». Ο τρίτος προτρέπει «μην πενθείς δημόσια». Ο τέταρτος ζητά «να είσαι δυνατός για τους άλλους». Όποιος ακολουθήσει αυτούς τους κανόνες άθελά του βάζει σε κίνδυνο τον εαυτό του αλλά και τους κοντινούς του ανθρώπους, καθώς οι κανόνες αυτοί είναι επιζήμιοι για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. 

Αυτό το ημερολόγιο θα σε παροτρύνει να αμφισβητείς συνεχώς αυτούς τους κανόνες. Θα διαπιστώσεις ότι η δύναμη τους είναι τεράστια και ότι για να πας ενάντιά τους θα χρειαστεί να λάβεις τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη. 

Νάνσυ Ψημενάτου

Αριθμός σελίδων: 160

ISBN: 978-618-5101-76-3

Ημερομηνία έκδοσης: Φθινόπωρο 2018

Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο 

Διαστάσεις: 14Χ21

Βιογραφικό 

 Η Νάνσυ Ψημενάτου είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, επόπτρια Συμβούλων και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ «Μαθήματα Ζωής». 

Αφού αποφοίτησε από το Ελληνικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, με κατεύθυνση στην Ψυχολογία, ακολούθησε πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική στο Athens Synthesis Center. 

Πήρε το πτυχίο της στη Συνθετική Συμβουλευτική από το Middlesex University και συνέχισε την εξειδίκευσή της στον τομέα του πένθους και της απώλειας. 

Έχει συντονίσει ομάδες ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών κι έχει οργανώσει σεμινάρια για γονείς με θέματα που αναφέρονται στους μαθητές, το σχολείο και τη σχολική  προσαρμογή. Αγαπά τον εθελοντισμό και από αυτή την αγάπη γεννήθηκαν τα «Μαθήματα Ζωής». 

Μέσα από σεμινάρια και ομιλίες προσπαθεί να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει για τις ανάγκες των παιδιών και των ενήλικων που πενθούν.