• Μειωμένη τιμή

Σπίτι στο πουθενά - Κατερίνα Μεταλληνού

14,84 €
13,36 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Στο βιβλίο, η Κερκυραία Κατερίνα Μεταλληνού, που επαναπατρίστηκε, μετά από πολλά χρόνια στη Γερμανία, αφηγείται τη ζωή της.

Η Κατερίνα δεν έχασε ούτε στιγμή από τα μάτια της τον στόχο που είχε βάλει στη ζωή της εξ αρχής και μετά από πολλούς αγώνες διαπίστωσε ότι γι’ αυτήν οι σταθερές αξίες είναι η μόρφωση και η προσωπικότητά της. Έτσι, σε πείσμα των

καιρών, και με συσσωρευμένη δύναμη, σάρωσε όλα τα εμπόδια που βρήκε στον δρόμο της και έκανε ό,τι το καλύτερο για το δικό της πεπρωμένο.

Το «Σπίτι στο πουθενά» δεν είναι μια απλή ιστορία ζωής, είναι η απεικόνιση μιας ολόκληρης γενιάς, η ηθικοπλαστική μιας ολόκληρης εποχής, η ξενιτιά, το όνειρο της επιστροφής, οι Ιθάκες που πραγματώθηκαν αλλά κι εκείνες που περιμένουν... 

ISBN: 978-618-5456-62-7

Σελ.256

Η Κατερίνα Μεταλληνού γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1940, στην Κέρκυρα. Φοίτησε στο Πρακτικό Λύκειο. Κατόπιν επιτυχών εξετάσεων εισήχθη στο Φυσικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σπούδασε στην Ανωτάτη Παιδαγωγική Σχολή στο Μπραουνσβάϊγκ, Καρόλο Βιλχελμίνα (Carolo Wilhelmina) στην Κάτω Σαξονία Φυσική, Μαθηματικά και Χημεία. Στη Γερμανία πήγε στις αρχές της δεκαετίας του ’60, έγινε ανώτατος δημόσιος υπάλληλος και δίδαξε Φυσική και Μαθηματικά στην Προσανατολιστική βαθμίδα και στην πρώτη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τις ώρες της σιωπής και του στοχασμού ζωγραφίζει πορτρέτα και τα έργα της έχουν πάρει μέρος  σε πολλές εκθέσεις. 

Γράφει ποιήματα και ιστορίες και ζει σήμερα πότε στην Κέρκυρα και πότε στην πόλη Λίμπεκ στη Γερμανία. 

Αυτό το βιβλίο είναι η επανέκδοση  της ελληνικής μετάφρασης εμπλουτισμένο με φωτογραφίες-ντοκουμέντα του ομώνυμου βιβλίου  από το έργο της  Daheimim Nirgen dwo που γράφτηκε  στα γερμανικά και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης. 

Το 2021 οι εκδόσεις Φίλντισι εξέδωσαν δύο ακόμη βιβλία της «Ο Δάσκαλος,  Σταύρος Μεταλληνός, Θα επικρατήσει το φως» και «Η Τέχνη της προσωπογραφίας, Αχνάρια σε δύσβατα μονοπάτια».