- Μειωμένη τιμή
Όσα δεν μπόρεσες να πεις – Νάσια Παναγοπούλου
Μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία αφιερωμένη στη διαφορετικότητα και στην κακοποίηση.
(απόσπασμα από το βιβλίο) Σαν γρανάζια ελβετικού ρολογιού, που το ένα κουμπώνει, με απίστευτη διαχρονικότητα και λεπτομέρεια μέσα στο άλλο, δίνοντας τελικά κίνηση στους δείκτες, ορίζοντας το ρυθμό, τη συχνότητα και τον χρόνο. Αρκεί μόλις ένα καλό κούρδισμα, για να ενεργοποιηθεί αυτός ο ευφυέστατος μηχανισμός!
Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα στον Αυτισμό.
Στο κούρδισμα!!
Διότι δεν είναι ότι ο Ιάσωνας και κάθε παιδί με την ιδιαιτερότητα του Ιάσωνα δεν έχει σκέψεις ή ιδέες. Βεβαίως και έχει.
Το θέμα είναι στο κούρδισμα!!
Και αναφέρομαι στον διαφορετικό κώδικα επικοινωνίας και γλωσσικό σύστημα, που διαθέτει και χρησιμοποιεί, προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί μας και να κάνει γνωστή την κάθε ανάγκη του. Είναι σαν να προσπαθούμε να συνεννοηθούμε, μιλώντας σαν άλλος πύργος της Βαβέλ τελείως διαφορετικές γλώσσες.
Στην έκδοση εμπεριέχεται και το πρώτο βιβλίο της Νάσιας Παναγοπούλου «Ζωγραφίζοντας την ελπίδα».
ISBN: 978 618 5456 63 4
Βιογραφικό:
Η Νάσια Παναγοπούλου γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 στην Αθήνα. Η επαφή της με τις βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου την ώθησε να ασχοληθεί από πολύ νωρίς με εναλλακτικούς τρόπους αυτογνωσίας. Αργότερα, αποφάσισε να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο και να ασχοληθεί και επαγγελματικά με αυτό που αγαπούσε.
Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας, με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές. (Master pactitioner in eating disorders, Keadd & National Centre for Eating Disorders of British) είναι επίσης εναλλακτική θεραπεύτρια, (Samanic medicine, theta healing, Reiki Usui, Brohman method) γελωτοθεραπεύτρια (laughter yoga by Dr Madan Kataria).
Υπήρξε εθελόντρια στην Ελληνική εταιρεία προστασίας Αυτιστικών ατόμων, όπου συμμετείχε ενεργά σε πολλές δράσεις της. Ήταν από τα βασικά διοργανωτικά μέλη των φεστιβάλ για τον αυτισμό, της Ε.Ε.Π.Α.Α. Ως γελωτοθεραπεύτρια οργανώνει αφιλοκερδώς, ομάδες θεραπείας γέλιου προσφέροντας όλα τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Αγαπάει πολύ τη (συγ)γραφή την οποία και θεωρεί εξαιρετικό (ψυχο) θεραπευτικό εργαλείο.
Έχει ήδη εκδοθεί το βιβλίο «Η ζωγραφιά της Ελπίδας» από τις εκδόσεις Σαββάλας/Κοχλίας.Αρθογραφεί σε τοπική εφημερίδα στη στήλη των «ΑΜΕΑ». Είναι εμπνεύστρια και δημιουργός της «3D fairytale method» την οποία εφαρμόζει με επιτυχία στις ομαδικές θεραπείες της στο κέντρο «ΑΙΩΝ» που διατηρεί.
Ήταν από τις πρώτες Ελληνίδες μαμάδες που μίλησε ανοιχτά για τον αυτισμό του παιδιού της, πριν 20 χρόνια, σε μία εποχή που υπήρχε πλήρης άγνοια γύρω από το θέμα αυτό, αλλά και ελάχιστοι ειδικοί για να το διαγνώσουν.