• Μειωμένη τιμή

Με φρόνηση - Βασίλης Μαστρογιάννης

15,90 €
14,31 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Ο Παρμενίδης έλεγε ότι το «Είναι» είναι ένα και το ταξίδι για την ανακάλυψή του από τους θνητούς είναι μακρύ, επίπονο και περνά μέσα από συγκρούσεις, αντιφάσεις, αδιέξοδα και τελικά ίσως οδηγεί στη ματαιότητα. Μπορεί όμως κανείς να δει το Είναι και κάθε στιγμή απολαμβάνοντας το θαύμα της ζωής που από μόνο του αρκεί να απαντήσει σε ερωτήματα αιώνων.

Το σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι ο άνθρωπος να έχει σε κάθε ιστορική περίοδο τη δυνατότητα να περπατήσει αυτόν το δρόμο κι ας γνωρίζει ότι προφανώς δεν θα φτάσει ποτέ στο τέλος της διαδρομής ή ότι δεν θα «δει» ούτε από μακριά ή ακόμη, ούτε και με τη φαντασία του αυτό το «Είναι». 

 Ίσως απλά ο άνθρωπος μπορεί δια της εξελίξεώς του (μέσω της γνώσης) να παρέμβει στη θετική εξέλιξη των πραγμάτων. Αν αυτό θα μπορούσε να είναι αληθές, τότε επιφορτίζεται με μεγάλο βάρος ευθύνης και θα πρέπει να δρα αναλόγως. Να φροντίζει για την βιωσιμότητα του Πλανήτη, για την ειρηνική συνύπαρξη όλων των ανθρώπων και με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας να συνεισφέρει θετικά και μόνο στον υπέρτατο σκοπό της ευδαιμονίας.

Σημασία έχει βέβαια σε αυτό το «ταξίδι» να του έχει εξασφαλίσει η εκάστοτε πολιτεία και κοινωνία ένα και μοναδικό αγαθό. Την Ελευθερία. Την ελευθερία σκέψης, δράσης, επιστημονικής έρευνας, φιλοσοφικής αναζήτησης, επ’ αγαθώ της ίδιας της Πολιτείας και της εξέλιξης, δια της γνώσης, της κοινωνίας και μέσω αυτής, τελικά  του ίδιου του ανθρώπου. Με τον απαράβατο βέβαια όρο του κοινωνικού ελέγχου και των απαραβίαστων ορίων που η ίδια θέτει κάθε φορά.  

ΙSBN 978 618 5738 07 5

Σελίδες 292

Διάσταση 14χ21

Βιογραφικό

Ο Βασίλης Μαστρογιάννης γεννήθηκε στο Κουμαρίτσι Φθιώτιδας και διέμεινε διαδοχικά μέχρι την ενηλικίωσή του σε Γοργοπόταμο, Λαμία και Ν. Κρίκελλο. Σήμερα, ζει στην Αθήνα.

Εργάστηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, (ΕΛ.ΑΣ.) σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας και στην Αθήνα και διετέλεσε  Διευθυντής του Π. Γ. του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.  

Είναι Πτυχιούχος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου. 

Κατέχει Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο.

Από το 2017 διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τα τελευταία 15 χρόνια στην Αστυνομική Ακαδημία.

Διετέλεσε για τρία χρόνια Επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου για την Εποπτεία της Αγοράς και την Αντιμετώπιση Παραεμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

Συμμετείχε (2018) στην Επιστημονική «Επιτροπή Πανούση» για την Ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς.

Έχει γράψει επιστημονικά άρθρα σε Ελληνικά περιοδικά, όπως την ‘Επιθεώρηση Δημοσίου Δικαίου’ και τον ‘Συνήγορο’, σχετικά με την Τοπική Αστυνόμευση, τις Μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, το Παραεμπόριο κ.α.

Αρθρογραφεί σε ειδησεογραφικές έγκριτες ιστοσελίδες και σε εφημερίδες.

Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Παπαθωμά και έχουν μία κόρη τη Βάλια.

 Άλλα έργα του ιδίου:  

-Δημοτική Αστυνόμευση, 2019

-Το Ποτάμι της Σιωπής (μυθιστόρημα) 2018

-Με περίσκεψη, 2020

-Ανυπότακτη ψυχή (βιβλίο και CD), 2021

-Διοίκηση Υπηρεσιών, 2022

-Τα Ε της Ζωής (ποίηση) 2023