• Μειωμένη τιμή

Σε 15 χώρες και 5 ηπείρους - Γιάγκος Οικονομίδης

18,02 €
16,22 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Με το τρίτο του αυτό βιβλίο του ο Πρέσβης - συγγραφέας  Γιάγκος Οικονομίδης ολοκληρώνει την αφήγηση των διπλωματικών του περιπλανήσεων με 12 ακόμη συναρπαστικές ιστορίες. 

Ξεκινώντας από το Βασίλειο της Ολλανδίας μας ταξιδεύει στους μαχαραγιάδες της Ινδίας, στο βροχερό Λονδίνο, στη συναρπαστική Βόρεια Αμερική και στην εξωτική Ταϊλάνδη,  για να καταλήξουμε, όπως πάντα, στην πανέμορφη Νότια Αφρική. Εκεί, στο μοναδικό Kruger Park, άγριοι ελέφαντες δεν συγχωρούν αυτούς που εισέρχονται απρόσκλητοι στη περιοχή τους.

Με την έκδοση αυτή, αισίως, συμπλήρωσα 28 διπλωματικές ιστορίες (16 στο πρώτο βιβλίο και 12 σε αυτό) που νομίζω αντιπροσωπεύουν το σύνολο των εμπειριών που ήθελα να δημοσιεύσω και να μοιραστώ με τους φίλους μου και όποιους άλλους ενδιαφερόμενους αναγνώστες. 

Σίγουρα υπάρχουν και πολλά άλλα περιστατικά και γεγονότα τα οποία λόγω της ιδιαιτερότητάς τους δεν θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν, χωρίς να θιγούν ορισμένα πρόσωπα και καταστάσεις. 

Απέφυγα επίσης να ανακατέψω τόσο την πολιτική αλλά και τις εξειδικευμένες διπλωματικές αναλύσεις, και τούτο διότι κύριος στόχος της προσπάθειάς μου αυτής είναι να μπει ο αναγνώστης με εύθυμο και απλό τρόπο στη δύσκολη αλλά συναρπαστική, μοναδική καριέρα ενός διπλωμάτη. 

Γιάγκος Οικονομίδης

ISBN: 9786185456962

Σελ. 184

Διάσταση 14Χ21

Βιογραφικό του συγγραφέα: 

Ο Γιάγκος Οικονομίδης γεννήθηκε το 1951 στο Λονδίνο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και στο Λονδίνο. 

Στο Υπουργείο Εξωτερικών μπήκε το 1977 και εν συνεχεία τοποθετήθηκε διαδοχικά στην Αγγλία, στη Νότιο Αφρική, στο Βέλγιο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως Πρέσβης της Ελλάδας έχει υπηρετήσει σε τρεις χώρες και συγκεκριμένα στη Νότιο Αφρική (2001-2005), στην Ινδία (2005-2008) και στην Ολλανδία (2010-2013). 

Κυκλοφορούν τα βιβλία του: 

Διπλωματικές ιστορίες, εκδόσεις Gema 

Στη χώρα του ουράνιου τόξου- Η Νότια Αφρική πριν και μετά το Απαρτχάιντ, εκδόσεις Πατάκη