• Μειωμένη τιμή

Διαφοροποιημένη Παιδαγωγική - Σοφία Νινιού, Γεωργία Τζήλου

14,84 €
13,36 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Η σημερινή πραγματικότητα επιτάσσει την εξατομικευμένη διδασκαλία σε εναρμόνιση με το σύνολο της τάξης. O σύγχρονος εκπαιδευτικός καλείται να σκύψει με αγάπη και γνώση πάνω στα προβλήματα, που καθημερινά αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα, γι’ αυτό το πόνημα αυτό επαναπροσδιορίζει το ρόλο του. Επίσης, του παρέχει υλικό και μεθόδους βάσει των αρχών της διαφοροποιημένης παιδαγωγικής, ώστε μέσα από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη διδακτικής και μαθησιακής στρατηγικής να εξετάζει τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντά, καθώς και τα παιδαγωγικά οφέλη που προκύπτουν. Για να είναι εύστοχη και αποτελεσματική η διδασκαλία καλείται ο εκπαιδευτικός να διερευνήσει το γνωστικό επίπεδο του μαθητή και να ανακαλύψει ποια είναι τα ενδιαφέροντά του. 

Η διαφοροποιημένη παιδαγωγική απαραίτητη σήμερα όσο ποτέ, έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα, που δημιουργούν οι πολιτισμικές διαφορές και οι μαθησιακές δυσκολίες στην ιδιαίτερα ανομοιογενή σχολική τάξη της σύγχρονης εποχής.

Το βιβλίο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί ως διδακτικό υλικό σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς της Προσχολικής, της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα, «Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και Μάθηση» που διοργανώθηκε από την Επιστημονική Ένωση το 2020-2021 για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) και «Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και Μάθηση» που διοργανώθηκε το 2021-2022 από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ISBN: 978-618-5456-82-5

Σελ. 94

Διάσταση 14Χ21

 Η Σοφία Δ. Νινιού υπηρέτησε ως καθηγήτρια φιλόλογος στη Δημόσια Β/θμια Εκπαίδευση (1983-2015) και ως Υποδιευθύντρια (2012-2015.) εκπονώντας προγράμματα σχολ. δραστηριοτήτων. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά Β2 επιπέδου. 

Υπήρξε μέλος Λυκειακών Επιτροπών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, γραμματέας σε ΠΕΚ και διοικ. προσωπικό σε γραφείο Β/θμιας Δ/νσης Εκπαίδευσης. Δίδαξε στην προσχολική, στην Α/θμια και Β/θμια (Γ/σια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΜΠΚ) κι επιμόρφωσε εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας και Β/θμιας στο ΚΠΕ. 

Επέβλεψε, τέλος, φοιτήτρια στην πρακτική της άσκηση. 

Είναι επίσης εισηγήτρια σε συνέδρια. 

Το 2013 εξέδωσε το παραμύθι «Γλαύκος και Ίρις», που το αξιοποιεί διδακτικά με τη χρήση συμβατικών και μη συμβατικών μέσων διδασκαλίας. 

Έκανε δυο χρόνια ραδιόφωνο. Διδάσκει δημ. Γραφή σε ενήλικες στα ΚΔΒΜ, εθελοντικά.

 Η Γεωργία Τζήλου είναι Νηπιαγωγός, Med και εργάζεται από το 2006 στο δημόσιο. Έχει ειδικευτεί στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. 

Δραστηριοποιείται ως επιμορφώτρια σε επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Ε.Π. και A.E.I. 

Έχει δημοσιεύσεις σε Πανελλήνια Συνέδρια με διεθνή συμμετοχή, σε Περιοδικά και σε ιστοσελίδες. Εκπονεί κατ’ έτος καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και κάποια από αυτά επιλέχθηκαν για να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας ως παράδειγμα καλών πρακτικών. 

Τα συγγραφικά της πονήματα παιδαγωγικού ενδιαφέροντος είναι: «Οι δικές μας ιστορίες», «Ιριδοπαιχνιδίσματα», «Διδακτικό πλάνο για τη δημιουργική γραφή στο νηπιαγωγείο» και «Διαφοροποιημένη Παιδαγωγική». 

e-mail: tzilougeo@gmail.com  Blog: blogs.sch.gr/geotzilou/