• Μειωμένη τιμή

Σχολείο και χρήστες ναρκωτικών - Παναγιώτης Κουτρουβίδης

16,96 €
15,26 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Το βιβλίο αποπειράται να «διηγηθεί» τις ιστορίες πρώην χρηστών ναρκωτικών ουσιών και των γονιών τους, εστιάζοντας στη σχέση τους με την εκπαίδευση και το σχολείο. Ταυτόχρονα, μελετά, και με  γλαφυρό τρόπο διατυπώνει, πιθανές αιτίες ή συσχετίσεις που αφορούν στα προβλήματα, αλλά και στις ευκαιρίες, όπως αυτά περιγράφονται από τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Ένα βιβλίο που συσχετίζει  την εξάρτηση και την απεξάρτηση, με τις διαδικασίες εκπαίδευσης στην προοπτική της επανένταξης όσων συναντήθηκαν και ενεπλάκησαν με τα ναρκωτικά.

«Αξίζει να τύχει της προσοχής μας, γιατί είναι ένα από τα λίγα κείμενα που κυκλοφορούν στο χώρο αυτό, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν το ρόλο του σχολείου ως μηχανισμού ένταξης, παρά αποκλεισμού των διαφορετικών μαθητών. Θα έπρεπε να διαβαστεί από γονείς, εκπαιδευτικούς και θεραπευτές, καθώς και συμμετέχοντες στη λήψη αποφάσεων που καθορίζουν τις πολιτικές που αφορούν, τόσο την πρόληψη της σχολικής διαρροής, όσο και την επίτευξη της κοινωνικής επανένταξης».

(Απόσπασμα από τον πρόλογο της Άννας Τσιμπουκλή)

Αριθμός σελίδων: 408

ISBN: 978-618-5101-13-8

Ημερομηνία έκδοσης: Μάιος 2015

Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο

Διαστάσεις: 14Χ21

Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Κουτρουβίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. 

Από το 1990 εργάζεται στο ΚΕΘΕΑ ασχολούμενος με την  εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση  των πρώην χρηστών. 

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ως Καθηγητής-Σύμβουλος στο μεταπτυχιακό  πρόγραμμα σπουδών Εκπαίδευσης Ενηλίκων. 

Την επιστημονική  του αναζήτηση και επαγγελματική πρακτική απασχολούν θέματα εκπαιδευτικής ένταξης και επανένταξης ευάλωτων ομάδων και ειδικότερα αυτής των απεξαρτημένων.

Έχει να επιδείξει αξιόλογο επιστημονικό, αλλά και λογοτεχνικό, συγγραφικό έργο.