• Μειωμένη τιμή

Τελευταίο θρανίο - Αγγελική Λάλου

12,72 €
11,45 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Τo «Τελευταίο θρανίο» αναφέρεται στα νέα ξεκινήματα, στις αλλαγές της εφηβείας, στην περιπέτεια του να μεγαλώνεις. Ο Άρης, το καλοκαίρι πριν πάει στην τελευταία τάξη του Δημοτικού, λόγω μετάθεσης του πατέρα του, θα αφήσει την Αθήνα και την Άννα, το κορίτσι που του αρέσει και θα πάει με την οικογένειά του να μείνει σε ένα νησί. Νέο σπίτι, νέο σχολείο, νέα δασκάλα, νέοι φίλοι. Και όχι μόνο. Ο ήρωας του βιβλίου γρήγορα θα καταλάβει ότι τίποτα πια δεν είναι τόσο απλό… Θα περάσει μόνος του όλη τη σχολική χρονιά στο τελευταίο θρανίο; Ποιος είναι, πάλι, αυτός ο Πύρρος και ποια είναι η ιστορία του φάρου; Μπορεί μια μικρή γάτα να σώσει την κατάσταση; Ή μήπως όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν μικρό ήρωα; Μια ιστορία για τους δικούς μας ξένους, για τη φιλία, για τη δύναμη της αγάπης, γραμμένη με χιούμορ και τρυφερότητα.

Αριθμός σελίδων: 176

ISBN: 978-618-5101-22-0

Ημερομηνία έκδοσης: 2016

Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο

Διαστάσεις: 17Χ24

Βιογραφικό

Η Αγγελική Λάλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με την επιμέλεια κειμένων (εκδόσεις Κριτική), αλλά και τη συγγραφή άρθρων ως κειμενογράφος και δημοσιογράφος στον περιοδικό Τύπο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της εταιρείας «Εν Κύκλω», με τα μέλη της οποίας -μεταξύ άλλων- συνεργάστηκε στην επιμέλεια-μετάφρα­ση των βιβλίων “Περί φύσεως” του Εμπεδοκλή και “Αίας” του Σοφοκλή (εκδ. Εικοστός πρώτος αιώνας). Επίσης, γράφει τακτικά στη στήλη Κλασική βιβλιοθήκη του περιοδικού «Ιστορικά Θέματα». 

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία είτε ως υπεύθυνη παιδικών εκδηλώσεων στο παιχνιδοβιβλιοπωλείο «Το Σπίτι της Χαράς».

Άρθρα της για την παιδική λογοτεχνία έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Bookstand κλπ. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν τέσσερις διασκευές της κλασικών παραμυθιών (Χάιντι, Τομ Σόγιερ κ.ά.) 

Της αρέσει να γράφει ποίηση και παραμύθια. 

Πάνω απ’ όλα είναι μια τρελομαμά, που χαίρεται να μεγαλώνει μαζί με το γιο της!