29 ολονυκτίες ενός δίσεκτου Φεβρουαρίου - Τζούτζη Μαντζουράνη

0,00 €
με ΦΠΑ
Ποσότητα

«Οι 29 ολονυκτίες ενός δίσεκτου Φεβρουαρίου γράφτηκαν κατά την διάρκεια δύο δίσεκτων Φεβρουαρίων, αυτών του 2012 και του 2016. Κάθε μία από αυτές είχε σαν αποτέλεσμα ένα από τα 29 αυτά ποιήματα. Ετεροβαρή μεταξύ τους, δεν θέλησα να τα αλλάξω γιατί είναι κάθε ένα από αυτά μία κατάθεση ψυχής της συγκεκριμένης στιγμής». (Τζούτζη Μαντζουράνη) Αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή: «Χαϊδεύω το μολύβι μου, μα εκείνο μ’ αποφεύγει... Μόνοι μας θα κοιμηθούμε ο καθένας μας απόψε...» «Γράφω γιατί οι λέξεις είναι πιο δυνατές από τα λόγια. Γράφω γιατί χαράζω στο χαρτί ό,τι δεν μπορώ να χαράξω στην καρδιά μου. Γράφω γιατί η φωνή μου δεν μπορεί να σε φτάσει εκεί που είσαι. Γράφω γιατί τα έχουμε πει όλα πια» «Στο ποιητικό σύμπαν της Τζούτζης Μαντζουράνη τα πάντα κρύβονται μέσα στην ανεπαίσθητη λεπτομέρεια» (Ελένη Γκίκα δημοσιογράφος, συγγραφέας).

Αριθμός σελίδων: 60

ISBN: 978-618-5101-35-0

Ημερομηνία έκδοσης: Δεκέμβριος 2016

Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο

Διαστάσεις: 10Χ17

Βιογραφικό

Η Τζούτζη Μαντζουράνη γεννήθηκε το 1959 και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στις ΗΠΑ, περισσότερο για να πάρει την «εμπειρία» της χώρας, παρά για τις σπουδές, αυτές καθαυτές.

Τελειώνοντας με τις υποχρεώσεις των σχολείων και των σπουδών, που η κοινωνία της επέβαλε, άρχισε να ασχολείται προσωπικά με τη μόρφωσή της, μελετώντας τη «ζωή», με διάφορους κύκλους σπουδών, όπως γάμοι, διαζύγια, επαγγελματική καταξίωση, εργασία σε περιοδικά και εφημερίδες κλπ.

Το 2007, θεωρώντας ότι είχε πλέον εκτίσει την «ποινή» της απέναντι στην κοινωνία, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μπλογκ, το «Cat on a hot tin roof» http://pitsiloti.blogspot.com μέσα από το οποίο άρχισε να εκφράζεται, όπως αυτή ήθελε, και για όσα πραγματικά την ενδιέφεραν. 

Παιδιά αυτού του μπλογκ, το οποίο συνεχίζει πάντα να είναι ενεργό, είναι οι δύο ποιητικές συλλογές που έχουν εκδοθεί (24 γράμματα, Καφές και τσιγάρα), μία τρίτη  υπό έκδοση, καθώς και μία συλλογή από πεζά κείμενα υπό μορφή ερωτικών επιστολών (Μ’ ακούς; Γράμματα σε έναν φανταστικό εραστή).

Και η ζωή συνεχίζεται...

FACEBOOK: Tzoutzi Mantzourani 

BLOG: Cat on a hot tin roof. http://pitsiloti.blogspot.com 

EMAIL: tzoutzi@gmail.com