40 οργυιές - Ηλίας Μαλανδρής

0,00 €
με ΦΠΑ
Ποσότητα

 Το βιβλίο βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, είναι μεν γραμμένο με μυθοπλαστική τεχνική, αλλά όλα τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτό είναι απολύτως αληθινά, προϊόντα έρευνας και γνώσης: πως η θάλασσα και οι δαίμονές της δεν δαμάζονται, η πάλη μαζί τους... άνιση.

Οι ανίερες επιθέσεις των καρχαριών περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια, με ζωντάνια και ρεαλισμό, τόσο που, ο αναγνώστης νιώθει να αφουγκράζεται τη δολοφονική εξόρμηση του κήτους, εισπράττει τον πανικό, τον πόνο, την απελπισία, το θρήνο για την ανθρώπινη απώλεια.

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο που μας προσφέρει ο συγγραφέας είναι η βαθιά επιστημονική γνώση, η έρευνα και η μελέτη στα ιστορικά γεγονότα που πλαισιώνουν τα κείμενα. 

Κάθε διήγημά του συνοδεύεται από τεκμηριωμένες πληροφορίες της Ιστορίας, τόσο που ο αναγνώστης συχνά διερωτάται, σε ποιο σημείο σταματά η μυθοπλασία και ξεκινά το ιστορικό ντοκουμέντο.

Άρτεμις Σκουμπουρδή

Κεφάλαια

Αίμα στον αφρό

Ο William Mills και ο Πόρφυρας

Ο αγιασμός των υδάτων

Στη σπηλιά του Κουλού

Διασχίζοντας τους αιώνες

Το κατόρθωμα του Πέτρου Κλουδά

Συνομιλία με τον Πέτρο Κλουδά

Επίμετρο

ISBN: 978 618 5456 75 7

Σελ. 330

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Tomas Tzorta

Βιογραφικό:

Ο Ηλίας Μαλανδρής γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Κάσο. Έχει ένα γιο, τον Θωμά. Σπούδασε θέατρο, θεατρολογία και σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο New York University.

Από το 1987 εργάζεται στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση ιδωτικά και κρατικά κανάλια. Σκηνοθέτησε την μεταφορά  στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο πολλών θεατρικών παραστάσεων. 

Η σειρά εκπομπών του με γενικό τίτλο Τέταρτη Διάσταση, αποτελεί βάση μαθήματος για την έδρα νεοελληνικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Complutance της Μαδρίτης. 

Έχει γυρίσει τρεις ταινίες μικρού μήκους καθώς και μια ανέκδοττη κινηματογραφική μεταφορά του Άξιον Εστί. 

Ταυτόχρονα ασχολείται με την μελέτη της ανασύνθεσης χαμένων έργων της αρχαιότητας.  

Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ έργα του έχουν παιχτεί σε διεθνή φεστιβάλ στην Αμερική, την Αγγλία, την Τουρκία και στα αρχαία θέατρα Επιδαύρου και Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς, μουσικούς, σκηνογράφους και χορογράφους. 

Έχει πλούσια συγγραφική δράση. Αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια. Έχει εκδώσει επτά βιβλία εκ των οποίων τα τρία έχουν κυκλοφορήσει σε αγγλόφωνες χώρες και από την περίοδο 2019-2020 η μελέτη του για την ανασύνθεση της χαμένης τριλογίας του Αισχύλου Αχιλληίς, βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας με τα καλύτερα βιβλία αυτής της θεματικής.

Η εργασία του για την χαμένη τριλογία του Αισχύλου είναι αντικείμενο μελέτης στα εγχειρίδια θεατρολογίας Ghost Light: An Introductory Hand book for Dramaturgy του Michael Mark Chemens, Playing (with) Fragments του Antony Stevens που διδάσκονται παγκόσμια. 

Έχει βραβευτεί αρκετές φορές για την προσφορά του στην αρχειακή καταγραφή της αναβίωσης του αρχαίου δράματος (Τηλεοπτικό Φεστιβάλ Καννών ’96, Έπαθλο Ντόριζα, μνεία Thesaurus Linguae Graecae).

Συνεργάστηκε με την Ελληνική Σκηνή της Άννας Συνοδινού, την Εταιρία Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, τον Θησαυρό της Ελληνικής γλώσσας (Βοστώνη) και υπήρξε καλλιτεχνικός σύμβουλος του καλοκαιρινού φεστιβάλ της Κάσου, τον Αύγουστο από το 2003 έως το 2018.