• Μειωμένη τιμή

Δεξίλεω - Γιάννη Αποστολίδη

10,60 €
9,54 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Πέρασαν αρκετά χρόνια από την έκδοση της ποιητικής μου συλλογής «Δεξίλεῳ». Όμως δεν σταμάτησα ποτέ την ποιητική μου δραστηριότητα. Έγραφα από την αδήριτη ανάγκη να εκφράσω τα συναισθήματά μου.

Συχνά, επέλεγα γραφή με λυρισμό, ακολουθώντας τη φαντασία μου με σκοπό να δραπετεύσω από τον κόσμο των αισθήσεων και υποκινούμενος και από την ιδιότητα του Μαθηματικού ν’ ακολουθήσω με λογισμό την πραγματικότητα.

Ταξίδευα τη σκέψη μου στα σύγχρονα προβλήματα του ανθρώπου και στα προσωπικά μου βιώματα. Το εγχείρημα αυτό το κατάφερα σμιλεύοντας στίχους. Άλλοτε τους κρατούσα στα συρτάρια μου κι άλλοτε ήταν μέσον επικοινωνίας. Συχνά, κατέγραφα τις σκέψεις μου σε σκόρπιες σελίδες σε ώρες περισυλλογής, για να τις συνθέσω σε στίχους και ποιήματα.

Η ποιητική συλλογή μου αυτή αποτέλεσε την αφετηρία για να συνεχίσω το ονειρικό μου ταξίδι στην ποίηση.

Είχα την αγαθή συγκυρία και τύχη να γνωρίσω σημαντικούς ανθρώπους της λογοτεχνίας. Μαθητής στο Γυμνάσιο γνώρισα τον Μιχάλη Περάνθη, ο οποίος με συμβούλευσε στα πρώτα μου ποιητικά βήματα.

Στη συνέχεια, γνώρισα και έγινα φίλος με τον Νικηφόρο Βρεττάκο, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ποιητική μου πορεία. Πολλά οφείλω ακόμη στον εκδότη Κώστα Κουλουφάκο, ο οποίος  με στήριξε στα πρώτα μου βήματα με την έκδοση του «Δεξίλεῳ» από τις εκδόσεις «Διογένης». Θα αναφερθώ επίσης και στον αγαπητό μου φίλο Γιώργο Βαφόπουλο, που με ενθάρρυνε με την κριτική του και τις συμβουλές του.

Γιάννης Αποστολίδης

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει  15 Φεβρουαρίου.

Αριθμός σελίδων: 82

ISBN:978-618-5101

Ημερομηνία έκδοσης: Φεβρουάριος 2019

Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο 

Διαστάσεις: 17Χ24

Βιογραφικό

 Γεννήθηκα στο Κιλκίς από γονείς που κατάγονταν από τα Καστανο¬χώρια της Καστοριάς. 

Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα σε δύσκολες οικονομικά και πολιτι¬κά συνθήκες, σε μια πόλη με έναν κεντρικό δρόμο με άσφαλτο, λίγους πετρόδρομους και τους άλλους λα-σπόδρομους χωρίς νερό στα σπίτια και φωτισμό από λάμπες πετρελαί¬ου, που όμως σ’ αυτά οφείλω τη θέλησή μου για μόρφωση και την έφεσή μου στην ποίηση. Χρωστώ πολλά στους γονείς μου, που με έμαθαν την αξιοπρέπεια, την υπο¬μονή και την επιμονή.

Είχα την τύχη να φοιτήσω σε Δημοτικό σχολείο που είχε μεγάλη βιβλιοθήκη και η ανάγνωση βιβλί¬ων έγινε καθημερινή μου συνήθεια. Στο Γυμνάσιο και Λύκειο η συντρο-φιά με μεγαλύτερους φίλους μού άνοιξε δρόμους στη μελέτη μεγά¬λων συγγραφέων και ποιητών και σε ακούσματα μουσικά που μαζί με τον εφηβικό έρωτα οδήγησαν το χέρι μου να γράφει στίχους, στην αρχή δεκαπεντασύλλαβους, μετά ομοιοκαταληξία και, χωρίς να το επιδιώξω,

 ελεύθερο στίχο. 

 Τελείωσα το Λύκειο στο Κικλίς και σπούδασα Μαθηματικά στο Α.Π.Θ.

Δούλεψα σε δικά μου Φροντιστή¬ρια, στην ιδιωτική εκπαίδευση και τέ¬λος διορίστηκα στο δημόσιο, απ’ όπου αποχώρησα το 2012.

Παντρεύτηκα τη σύντροφό μου την Τασούλα Τσαγκαρίδου.

Τώρα ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη, την ποίηση.