• Μειωμένη τιμή

O αετός του Πάρνωνα - Τζούτζη Μαντζουράνη

12,72 €
11,45 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Ιστορικό Ντοκουμέντο

Το βιβλίο αυτό, στην τωρινή του έκδοση, είναι μια μεταφορά των διηγήσεων του πατέρα μου, Γρηγόρη Μαντζουράνη που έγιναν το 1989 και 1990. 

Αφορά στην περίοδο του Αλβανικού Έπους, της Γερμανικής Κατοχής και του Εμφυλίου, μέσα απ το προσωπικό  βλέμμα και τις μνήμες ενός Αγωνιστή και συμμέτοχου. Διατήρησα ακέραιη τη διήγηση του ‘καπετάνιου’- πατέρα μου με ελάχιστες παρεμβάσεις, κυρίως προσαρμογής του προφορικού σε γραπτό λόγο.

Παρόλο που ως συγγραφέας του αναφέρομαι εγώ, οφείλω να ομολογήσω, ότι χωρίς τη δική του διήγηση και καθοδήγηση ποτέ δεν θα μπορούσα να  ολοκληρώσω ένα τέτοιο πόνημα. 

Την απόφαση για την επανέκδοσή του, την πήρα σαν ‘ιερό’ καθήκον στη μνήμη του, και ύστερα από την διαπίστωση ότι τα 100 αντίτυπα τα οποία, χωρίς να έχουν καταχωρηθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη, είχαν κυκλοφορήσει το 1991 και εξαντληθεί, όταν ακόμα ο ίδιος ζούσε, προσέλκυσαν πολλούς ενδιαφερόμενους – μελετητές της δύσκολης αυτής περιόδου που αιματοκύλησε την Ελλάδα.

Από τη  δική μου μεριά, και χωρίς προσωπική πολιτική τοποθέτηση, παραδίδω την καταγραφή των γεγονότων ακριβώς έτσι, όπως την έζησε και μου τη διηγήθηκε ο πατέρας μου, με την ευχή να μην περάσει ξανά η Ελλάδα μια  τόσο δύσκολη και αιματηρή περίοδο στην Ιστορία της.

Τζούτζη Μαντζουράνη, Σεπτέμβριος 2014

Αριθμός σελίδων: 340

ISBN: 978-618-5101-04-6

Ημερομηνία έκδοσης: Οκτώβριος 2014

Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο

Διαστάσεις: 14Χ21

Βιογραφικό

Η Τζούτζη Μαντζουράνη γεννήθηκε το 1959 και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στις ΗΠΑ, περισσότερο για να πάρει την «εμπειρία» της χώρας, παρά για τις σπουδές, αυτές καθαυτές.

Τελειώνοντας με τις υποχρεώσεις των σχολείων και των σπουδών, που η κοινωνία της επέβαλε, άρχισε να ασχολείται προσωπικά με τη μόρφωσή της, μελετώντας τη «ζωή», με διάφορους κύκλους σπουδών, όπως γάμοι, διαζύγια, επαγγελματική καταξίωση, εργασία σε περιοδικά και εφημερίδες κλπ.

Το 2007, θεωρώντας ότι είχε πλέον εκτίσει την «ποινή» της απέναντι στην κοινωνία, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μπλογκ, το «Cat on a hot tin roof» http://pitsiloti.blogspot.com μέσα από το οποίο άρχισε να εκφράζεται, όπως αυτή ήθελε, και για όσα πραγματικά την ενδιέφεραν. 

Παιδιά αυτού του μπλογκ, το οποίο συνεχίζει πάντα να είναι ενεργό, είναι οι δύο ποιητικές συλλογές που έχουν εκδοθεί (24 γράμματα, Καφές και τσιγάρα), μία τρίτη  υπό έκδοση, καθώς και μία συλλογή από πεζά κείμενα υπό μορφή ερωτικών επιστολών (Μ’ ακούς; Γράμματα σε έναν φανταστικό εραστή).

Και η ζωή συνεχίζεται...

FACEBOOK: Tzoutzi Mantzourani 

BLOG: Cat on a hot tin roof. http://pitsiloti.blogspot.com

EMAIL: tzoutzi@gmail.com