• Μειωμένη τιμή

Άρχοντας για μια μέρα - Πέτρος Κρις

12,72 €
11,45 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Στο βιβλίο περιγράφεται μια ‘φανταστική’ χώρα, την οποία ταλαιπωρούν ‘φανταστικά’ καθημερινά προβλήματα. Οι κάτοικοί της έχουν χάσει το γέλιο τους και βιώνουν την αδικία. Δεν τους αρέσει καθόλου!

Πρόκειται για μια χώρα στην οποία γίνονται συνέχεια εκλογές, μα δεν αλλάζει τίποτα. Είναι μια χώρα της οποίας οι κυβερνήσεις υπογράφουν κάθε τόσο νέα μέτρα και μνημόνια, εις βάρος των πολιτών. 

Στη χώρα αυτή, ευτυχώς, υπάρχει κι ένας μικρός ήρωας, ο Άρχοντας για μια μέρα, ο μικρός Νικηφόρος. Τη μοναδική μέρα του χρόνου, ανήμερα της Παγκόσμιας μέρας των δικαιωμάτων του παιδιού, που του δίνεται η δυνατότητα να κυβερνήσει αυτή τη φανταστική χώρα, όλα αλλάζουν.

Ο ίδιος τρέχει και δε φτάνει να προλάβει, αλλά οι κάτοικοι ξαναχαμογελούν κι ελπίζουν και οι κυβερνήτες τρομάζουν.

Εάν στις επόμενες εκλογές δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στον Άρχοντα για μια μέρα θα εξασφαλίσετε έναν πολύ καλό και ειλικρινή φίλο για όλη σας τη ζωή!

 

Αριθμός σελίδων: 64

ISBN: 978-618-5101-18-3

Ημερομηνία έκδοσης: Σεπτέμβριος 2015

Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο

Διαστάσεις: 17Χ24

Βιογραφικό 

Γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1962 στον Καναδά όπου και μεγάλωσε, από Έλληνες γονείς, οι οποίοι αναζήτησαν μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.

Ο πατέρας του, Στέφανος Κρις, κατάγεται από την Κέρκυρα, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Waterloo στον Καναδά όπου και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως επιτυχημένος μηχανικός ενώ η μητέρα του, Ναυσικά Κρις, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, εργάστηκε ως λογίστρια στον Καναδά.

Κι εκείνος με τη σειρά του, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση, σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Waterloo, ένα από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια του Καναδά.

Είναι παντρεμένος με την Σταυρούλα Τσούκα και έχει αποκτήσει δύο γιους, τον Στέφανο που είναι 2 χρονών και τον Νικηφόρο που είναι 2 μηνών. 

Υπήρξε καθηγητής αγγλικών στον Καναδά για πολλά χρόνια και σήμερα διδάσκει αγγλικά σαν δεύτερη γλώσσα σε παιδιά στην πόλη της Πρέβεζας, όπου και κατοικεί με την οικογένειά του.  Έχει, επίσης, εκδώσει μια σειρά από βιβλία στην αγγλική για τις εκδόσεις «Γρίβας». 

Όσον αφορά την συγγραφική του δραστηριότητα, έχει συγγράψει τα εξής έργα:

Μια κωμωδία με τίτλο “Εnter The Giants” (1998) που κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερου μονόπρακτου έργου της χρονιάς στην πόλη του Εdmonton, στον Καναδά, το οποίο παίχτηκε με ελεύθερη είσοδο στην σκηνή του Walterdale Playhouse, του αρχαιότερου θεάτρου του Εdmonton.

Μία κωμωδία με τίτλο ¨Plato’s Progress and Anti-progress” (1999), η οποία ανέβηκε επίσης στο Εdmonton Theater Fringe Festival.

Δύο ακόμη παιδικά έργα με τίτλο «Τhe City That Smelled Like Coco Coffee» (2004) και “Work: How To Find It  and How To Do It” (2005).

Ένα βιβλίο-«μίνι-εγκυκλοπαίδεια» με ιστορικό-επιστημονικό περιεχόμενο με τίτλο «Maps of Gods», το οποίου τη συγγραφή ολοκλήρωσε το 2012 μετά από δεκαετή έρευνα. Πραγματεύεται την εξής ιδέα: αν οι θεοί της Αρχαίας Ελλάδας υπήρχαν και μπορούσαν να μας μιλήσουν σήμερα τί θα έλεγαν για την σημερινή μας κατάσταση.

Ένα ιστορικό-λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ 2013» με θέμα τους δέκα λόγους για τους οποίους, κατά τον θεό Άρη, η Ελλάδα «βρίσκεται στο στόχαστρο».

Ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο “Τα Αστέρια είναι Δικά μας” (2013), το οποίο συνέγραψε και εξέδωσε με αφορμή την βάπτιση του γιου του, Στέφανου.

Το 2012 παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», η οποία τον επέλεξε ως έναν από τους πέντε νέους ανερχόμενους συγγραφείς.

Τον Οκτώβριο του 2012 εμφανίστηκε ως κεντρικός καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή «ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ» στο Κανάλι 9 προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίο του «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ 2013».